Løbe Ænder

Jeg har de senere år fået flere og flere dræbersnegle og nu skal disse fine løbeænder “tage kampen op” og se om de kan gøre noget ved problemet. Så i år 2017 skulle der gøres noget ved det og valget blev så læbeænder.

Løbeænder er en and på ca. 1,75 – 2 kg. Den er kendetegnet ved den meget oprejste holdning og specielle hovedform. Løbeanden stammer oprindeligt fra Indien og kaldes nogle gange for indisk løbeand.
Den findes i en del farver.
Den skulle være en god spise and med godt kød og en flittig æglægger, og ja, mine 2 ænder har siden den 19. juli lagt 7 æg på en gennemsnitsvægt på 66,5 gram og en skalfarve, som er hvid med en grønlig tone.
Jeg har aldrig haft læbeænder før, så det bliver lidt spændende at se hvad det bliver til. Indtil videre er mit indtryk at de er lidt forvirrede, meget aktive og opmærksomme (hvilket ikke gør noget, når de skal undgå ræven, når de er på friland (søen). Og ja så laver de heller ikke så meget.

Mine ænder er endvidere af rene og blandede farver. Jeg ville egentligt gerne havde startet op med dårdyrfarvede, men de var ikke til at opdrive.

Jeg har endvidere også planer om at udstille dem lokalt.

Update: Maj – 2018. Jeg har valgt kun at have brune og sorte. Men ønsker mig stadig de dådyrfarvede også.

November – 2018 lykkedes det mig endelig at få købt 1,2 dådyrfarvede.

Og ja, løbeænder bliver til nogle fine andestege.