Brahma

Brahmaen findes i mange farver bla. Hvid sort/columbia. Hvid blå/columbia. Gul sort/columbia. Gul blå/columbia. Guld sort/båndet. Sølv sort/båndet. Gråstribet. Sort sølvbrystet. Guld blå/båndet. Sorte og blå.
Det er en stor imponerende race som stammer fra Asien og er videre fremavlet i Amerika. De har et bistert blik , men er dog ganske godmodige og fortrolige. Hønerne ruger gerne.
Hanen skal min. veje 5 kg. og hønen 4,5 kg.
Det er desværre meget nemt at avle dem for små, så brug kun dyr, som er store nok, evt. vej dem.
En Brahma kan ikke blive for stor.
Æggene er gulbrune til rødbrune og vejer 55-65 g.
Racen findes også i dværg.

Vigtigt ved opdræt
behold kun de dyr der har
1 . Krop og størrelsen
2 . Hoveddele
3 . Benbefjering

Mine erfaringer med :
Brahmaen er en stor, skøn og meget rolig race. Den lægger okay med store brunskallede æg.
Eneste minus ved racen er (synes jeg) at de kan skrukke en del.

Som mange nok ved, så ELSKER jeg farven legbar, men der er bare ingen af mine racer, som findes i den farve. Så efter at jeg havde avlet lidt “farvelader” (blandede brahma) i 2012 var der så nogle af kyllingerne som faldt ud som mere eller mindre legbarfarvede.

Disse kyllinger har jeg så avlet lidt videre med siden 2013 og nu her i 2014 ser det ud til at jeg (synes jeg selv) har en god lille begynder stamme udi i målet med at lave legbarfarvede Brahmaer.
Så nu vil tiden og de kommende kyllinger fra dem vise om det nu også holder stik.
2015 blev så året hvor jeg vovede at udstille dem på LU for første skridt hen i mod godkendelsen. Jeg udstillede “kun” 3,3 da det var en prøve. De klarede nu sig meget godt og jeg er tilfreds. Så nu skal det bare blive forår, så næste års avl kan sætte i gang. Farven skal nemlig fremstilles i 3 år, før den kan blive optaget i standarden. Hvis det altså lykkedes at lave dem.
2016 blev LU aflyst pga. FVST udmelding om truslen for fugleinfluenza. Så nu er går der lige et år mere med at fremstillet og anerkendt farven.
Så jeg knokler videre med dem, og måske lykkedes det en dag at få dem renavlet og ikke mindst optaget i Den Skandinaviske Fjerkræ Standard.

2017: På LU fremstillede jeg igen de legbarfarvede, dog med ikke specielt gode resultater….

2017: Fik jeg igen lidt guld sort/båndede, dels fordi det er en meget smuk varietet og dels fordi jeg lidt savner nogle brahma, som jeg også kan udstille lokalt.

Racen har sin egen specialklub: http://brahma-klubben.dk