Engelsk Araucana

Engelsk araucana er en meget gammel race, kendt helt tilbage til 1500 – tallet. Den stammer oprindeligt fra Peru og Chile og den kom til England i 1930.
Af kendetegn har den top og skæg.
Den er en dejlig, forholdsvis rolig og nysgerrig race, som dog kan flyve da den hører til de lette racer.
Vægten er : Hanen 3,2 kg. og hønen 2,7 kg.
Ægvægt : 50-55 gram. Skalfarve turkisblå.
Den er optaget i farverne perlegrå (2011)  og sort (2016) i Den Skandinaviske Fjerkræ Standard. Men der findes flere farver i England. I Danmark er der også nogen, som opdrætter dem i blå og hvid.

2015 : Jeg vil (hvis det lykkedes at finde nogle gode racetypiske dyr) opdrætte dem i sort. Jeg har tidligere opdrættet de perlegrå i et par år, så jeg kender til racen.
Racen lider dog meget under indkrydsning med især Araucana, og ikke mindst med alt muligt og umuligt, som lægger brune æg, da grønlægger krydsninger er uhyre populære for tiden. Så det kan være RIGTIGT svært at finde egnede avlsdyr, som ikke er blandet og som også er i bare nogenlunde god kvalitet.
2015 : udstillede jeg 2,2 sorte på LU til godkendelse. De fik følgende point : 91, 90, 87 og 94, det var okay resultater.

Endvidere er der stadig meget få seriøse avlere også, men heldigvis ser det ud til at vi bliver flere og flere. Så mange endda, så racen fik sin egen specialklub i 2017 :
www.engelsk-araucana.dk, hvilket er helt fantastisk for det er nemlig ikke hver dag det sker at en race får en specialklub og det at vi opdrættere er samlet i en klub gør det hele lidt nemmere, når der skal snakkes avl, standard og ikke mindst anskaffes dyr.

Status 2017 er at jeg har ungdyr i farverne sort, perlegrå, perlehvide, hvide og blå gående …. alle disse farver var ikke helt planlagte, men da forældre dyrene bærer split for dem, ja så dukker de op. Men det er heldigvis farver, som kan avles sammen uden at de bliver urene i farverne.

Racen har sin egen specialklub: http://engelsk-araucana.dk